25 Nisan 2013 Perşembe
Kivi ve Faydaları
Kivinin Faydaları Nelerdir:
En iyi C vitamini kaynağı ne diye sorsam pek çoğunuz portakal cevabını verirsiniz. Oysa ki kivide eşit miktardaki portakaldan daha fazla C vitamini bulunur. 75 gramlık 1 adet kivi günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar.
C vitamini bağışıklığın güçlendirilmesi ve korunmasını sağlar. En iyi antioksidanlardan biridir. Antioksidanlar toksin maddelerden vücudu koruyarak yaşlanmayı geciktirir. Kanserlere karşı koruyucudur.
En iyi potasyum kaynağı nedir diye sorsam yine pek çoğunuz muz cevabını verecektir. Şaşırtıcı ama eşit miktardaki kivide muzda olduğu kadar potasyum vardır. Potasyum kan basıncının ve kalp fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkili bir mineraldir. Tansiyonu düzenleyerek kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olan potasyuma duyduğunuz günlük ihtiyacın %10'unu bir adet kivi yiyerek karşılayabilirsiniz.
Yapılan bir çalışmada 28 gün boyunca günde 2-3 adet kivi tüketenlerin trigliseritlerinin (kan yağlarının) kontrol grubundakilerden %15 daha fazla düştüğü tespit edilmiştir.
Tek bir kivi yiyerek günlük lif ihtiyacınızın %9'unu karşılarsınız. Lif tüketimi sağlıklı bağırsakların olmazsa olmazıdır.
Kivi içeriğindeki aktinik ve bromik asit sebebiyle doğrandıktan kısa süre sonra tüketilmelidir. Aksi halde bu asitler yumuşamaya neden olur. Özellikle meyve salatalarında kivinin en son doğranarak eklenmesini öneririm. Böylece kivinin ve beklemiş kivinin etkisi sebebiyle diğer meyvelerin yumuşamasını engelleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder